yaroОксана Сироїд включилася в «сміттєву боротьбу» за Львів: «Восьмимісячної сміттєвої облоги Львова не було б, передовсім, якби не успіх Львова».

Про що пані Оксана говорить? Успішне місто, - це місто комфортне для проживання. А завдання влади у цьому сенсі, - створення сучасної міської інфраструктури. Давайте же подивимось на "створену" інфраструтуру і зреалізовані загальноміські проекти починаючи з 2006р.

Першою ідеєю міського голови у 2007р. було забрати у комунальну власнісь аеропорт Львів. На запитання: "ну забрали, а далі що?", - йшли відповіді на кшталт: "та ви не розумієте", "та є купа інвесторів, які і аеропорт відремонтують, і залишать у комунальній власності", "та ми і бюджетними коштами дамо раду". Навіть ухвалу прийняли. Добре, що це так і залишилося пшиком. Далі епопея зі стадіоном "Арена Львів". Все те саме. Нагадувати не буду. Далі термінова закупівля автобусів до Євро, (асигнування закладалися і в міському бюджеті), і ремонт доріг до ЄВРО 2012. Далі програма "цілодобового водопостачання", програми "Олімпіада 2022" , "Євробаскет", "кіноконцертний зал", "багаторівневі парковки". І найостанніше: " Ми хочемо і готові прийняти Євробачення 2017". 

Хороший і великий набір проектів. Тільки іронія в тому, що Львів до них не мав і не має жодного стосунку. Усе що зреалізовано,- було коштом держави, тобто за гроші кожного українця. А те, до чого мало відношення ЛМР, залишилося або піар-проектом або боргом на львівському бюджеті: стадіон - 135млн.грн. і 20 га. землі, "позапрограмні" дороги до Євро - 140млн.грн. Навіть субвенційні кошти, - 51млн.грн. у 2014р. на каналізування Брюхович та реконструкцію очисних споруд, і 49млн.грн. - на реконструкцію доріг, успішно повернулися невикористаними у держбюджет. 

Вочевидь необхідно згадати інфраструктурні проекти за кредитні кошти ЄБРР. Це дійсно вже ініціатива і відповідальність ЛМР. Єдине що ще ЖОДЕН не завершений.

Тепер іде точно така сама епопея з сміттєпереробним заводом. Схема дій і риторика Садового така сама, як і при будівництві стадіону та летовища: шантаж держави міжнародними скандалами, вселенськими лихами і соромом України через Львів. Тоді його  хитрість спрацювала. Сьогодні, - побачимо.Але те, що він вміє вчинити сором державі, – однозначно. 

Пані Оксано, Львів дійсно успішне місто, але коштом бюджету України, і зусиллями львів'ян. А виконавчі органи до цього не мають ЖОДНОГО відношення. За роки панування Садового у Львові не здійснено ЖОДНОГО міського інфраструктурного проекту зусиллями ЛМР. Якщо ж "успішністю" вважати "День Пампуха", "День російської мови" чи масовість фестівських закладів, - то тут Ви, звичайно, праві.