balickaЯка команда на кораблі - туди він й попливе. 

Вчора в інформаційне поле потрапила інформація про звільнення двох заступників начальника поліції Львівщини Сергій Зюбаненко та Руслан Домніцак. Перший, як то кажуть, "зам по тилу", другий - "зам по криміналу".

Я не буду задавати запитання "за що" , бо у поліції (і загалом в держструктурах) прихід нового керівництва завжди супроводжується ситуаційною "клінічною смертю" трудового законодавства. Так прийнято: приводити/заводити/інспірувати/моделювати... "свою" команду. Нових - на трони, колишніх - з валізами на вози. Така традиція.

Особисто для мене це вторинна ознака глибокої корумпованості державної системи. Будь-якої. Не лише поліції. Бо "своя" команда майже ніколи (за рідким винятком) не формується за критерієм професійності. Або ж він другорядний. Головний критерій "свій-не свій". А свій - це довіра. А довіра - "універсальний солдат". Необхідний як в армії добра, так і - армії зла. "Свій" потрібен не лише щоб підтримав, але й щоб "не здав". Це лише філософія, яку я зараз не прив'язую до жодної особистості. Мої думки не стосуються конкретно цієї ситуації. Це в огулі) 


Так от, раз "перші пішли", то значить ми на порозі приходу нової команди. А отже, у Валера Середа вже є якась концепція кадрової політики. Думаю, час поділитися принципами підбору кадрів із громадою. Принаймні, фундаментальними. Які люди (з яким минулим, з якими гріхами, з якими поглядами, філософією життя і т. д.) ніколи не опиняться на керівних посадах? Якими критеріями будеш керуватися при підборі собі заступників, керівників віділів та відділень? Чому надаватимеш перевагу: чесності чи професійності? Молодечому запалу чи спокійній досвідченості? Чи "скелети у шафах" стануть "вовчим квитком" для кар'єрного росту тих, хто проскочив атестацію? (Механізм атестації є по суті своій недосконалим, я про це не раз писала і говорила) Чи цінуватиметься і відображатиметься в професійному розвитку чесність, працьовитість і мужність?...

Я не маю багато інформації про те, що відбувається в кадровому полі зараз у львівській поліцї. А багато і не треба. Достатньо окремих випадків: маркерів, щоб зрозуміти, що корабель дрейфує. Може це й природньо в ситуації зміни керівництва. Але курс судна не зрозумілий. Який стиль плавання? 

Навіть оці два звільнення - вони не здійснені чітко і прозоро. Є накази - нема наказів? Ніщо не підтверджується офіційно. Підписані Трояном чи Середою? Якісь розатестації посад...для мене це взагалі якесь наперсточництво: просто хитрий нечесний спосіб позбутися неугодних. Чия це взагалі ідея? Нє, може є якийсь прихований сакральний сенс в розатестації посад)) але моя, не схильна до езотерики, душа його не вловлює)) 

В кулуарах гуляє інформація про можливих претендентів на посади заступників. При чому трьох, хоч звільнено два. Я не хочу їх називати бо не вірю, що деякі з цих людей можуть бути призначені після Майдану. Це не може бути правдою. Сподіваюся, що це плітки. Але плітки, зазвичай, родяться там, де є брак точної правдивої прозорої інформації. 

Але все буде добре! І наш корабель із піднятими вітрилами вирушить на боротьбу з піратами. Головне, щоб серед команди було поменше "піратів" , бо можемо так приплисти до берегів Сомалі