onyshkevychПоява у Львові чергового російського бізнес-проекту Яндекс.Таксі, вкотре змусила задуматися: наявність здорового глузду не обов’язкова прерогатива індивіда, навіть якщо він мер чи голова облдержадміністрації. Але відсутність совісті – це вже духовне каліцтво.

Навіть найкритичніша економічна ситуація в Україні не змусить мене змінити думку, що мої краяни, котрі нині їдуть на заробітки в Росію, - люди, позбавлені елементарної честі. Та Бог з ними. Залишмо лірику і перейдемо до цифр.

Не полінувався перелопатити звіти обласного статуправління про зовнішньо-економічну діяльність підприємств Львівщини у минулому році. Ледь не пошкодував, що взявся за цю роботу – так на душі паскудно зробилося.

Дивлюся  таблицю «Географічна структура зовнішньої торгівлі товарами Львівської області у 2016 році».  Так от, у 2016-му підприємства Львівщини відекспортували в Російську Федерацію товарів на 39197,3 тисячі американських доларів. Це, правда, лише 58,1 відсоток від показника 2015-го. Але, як же ж торгували у 2015-му, на другому році війни!

Панове оптимісти, не тіште себе, що ми запихали злому москалеві свій товар і витягали з нього валюту. 30121,3 тисяч доларів – це імпорт Львівщиною товарів агресора! І від цього, що це 49,4 відсотки від минулорічного показника – легше не робиться.

Перейдемо до іншої, не менш цікавої таблиці «Зовнішня торгівля послугами Львівської області у 2016 році». Отож, Львівщина експортувала в Росію послуг на 7333 тисячі доларів (95,9 % від 2015 р.). А тепер – прошу особливої уваги! Минулого року на Львівщину імпортовано з Російської Федерації послуг на 982,8 тисяч доларів. Це - 111,5% від позаминулорічного показника. Експорт послуг з Росії зріс!

Гадаю, коментувати ці цифри немає потреби… Це Львівщина, товариство. Це регіон, де найзатятіше клянуть москалів, де найдужче люблять Бандеру, де найактивніше виступають проти торгівлі на крові…