RufЧасто в засобах масової інформації висвітлюють тему "гібридної війни". Обивателі, які далекі від розуміння суспільних процесів і війну бачили лише за версією офіційного речника АТО на державних (приватних майданчиках олігархів) телеканалах, розуміють це як якісь дуже хитросплановані військові дії із застосуванням "нанотехнологій" у військовій справі. Насправді все набагато простіше.

Гібридність війни полягає саме в агресивній експансії інтересів росії на всю, без вийнятку, територію України. Мабуть для багатьох це буде сюрпризом, але справжня гібридна війна відбувається саме в тилу. Так, там, де не стріляють і не сипляться з неба "Гради", де, здавалось би, немає видимих людських втрат, саме там і є майданчик справжньої війни - війни, метою якої є окупація території будь-якою ціною. Подвійна система цінностей, яка стала нормою в суспільстві споживання, насправді є основним маховиком, який задіяний росією в методах окупації України.

Окупація - це не танки на вулицях і не прапори на держустановах (адже це лише візуальні артефакти, які, насправді для окупантів є маловажливими), а важілі впливу на процеси, що відбуваються на тій чи іншій території шляхом задіювання лояльних до окупанта людських ресурсів з метою доступу до ресурсів матеріальних. Для цього не обов'язковим є фізичне знищення населення окупованої території, а часто достатньо лише створення лояльного до окупанта та його інтересів грунту і суспільної думки. Тому "рускаязичіє" на вулицях наших міст, "Альфаджаз фести" і подібні закамуфльовані під "культура внєпалітіки" наче б то не шкідливі заходи (які фінансуються російським капіталом) - це і є ОКУПАЦІЯ, адже, повторюсь, метою окупації є заволодіння матеріальними ресурсами території, а людський ресурс - ключ до територіального.