13083350 820261761440383 3343780617769669868 n"Революційні норми закону про освіту зможуть запрацювати в кращому випадку тільки у 2019-2020 навчальному році"... Дійсно, запитань більше ніж відповідей(( і нічого "революційного".

В тому числі в частині так званих добровільно-примусових "благодійних внесків" від батьків, які мають зникнути як мамонти одним розчерком п.Гриневич на наказі МОН про заборону готівки.

Маніпулятивні методи та спосіб, в якій ці кошти залучаються, ні юридично, ні фінансово, ні морально недопустимі. Підписанти «МЕМОРАНДУМУ ПРО СПІВПРАЦЮ між громадськими організаціями, активістами України з освітніх питань» та Всеукраїнською коаліцією батьків неодноразово робили спроби розтлумачити ці прості істини та надавали пропозиції пані міністру та іі підлеглим, але вона не чує і лише мило посміхаючись годує обіцянками.

Штучно створені так звані "елітні" навчальні заклади, які масово порушують конституційне право на рівний доступ до освіти, побори та бюрократичні перевірки нікуди не зникнуть як і зайві інституції (райво, профспілки, методисти). Зате з'являться нові - освітній омбутсмен і буде дублювати всі функції зайвих інституцій. Геніально!

Освітянський лобізм, популізм і бюрократія рулить так само як радянщина та саботаж будь-яких змін в освітній галузі!!! Надії на реальні зміни та користь нового закону "Про освіту" тануть з кожним днем.

Але ж хтось керує цим хаосом? І чітко простежується основний вектор - не можеш побороти хаос, очоль його!

А діти, вчителі та батьки так і залишаються заручниками маніпуляцій та лобістських ігор ...