onyshkevychВода камінь точить, а Садовий – депутатів. Кілька разів по-спартанськи упиралися львівські райці, не піддавалися ні на вмовляння мерові, ні на спокуси, ні на конхветки з коврижками. Гордо не голосували (крім «Самопомочі, звісно) за зарахування інвестування виконання ремонтних та будівельно-монтажних робіт ДП "Інтергал-Буд" ТзОВ "Фірма Інтергал". Простіше кажучи, відмовлялися списувати фірмі народного депутата, екс-регіонала Володимира Зубика інвестиційний внесок, який мають сплачувати забудовники.

Що сталося у дивний день 27 квітня? Світло яких далеких зірок збаламутило голови ще місяць тому принципових депутатів? Яка вища сила, крім міського голови, звісно, поробила їм бажання удружити Зубику?

От значить і проголосували 18 представників фракції «Самопоміч». Але мало того. Треба ще 16. Шістьма голосами (з десяти можливих) підсобила фракція Блоку Петра Порошенка, що не особливо дивує, бо БПП частенько докидує «Самопомочі» пару-трійку голосів під час важливих голосувань. Цього разу докинули Петро Адамик, Роман Грицевич, Остап Доскіч, Юрій Моравецький, Уляна Пак і Володимир Ропяк.

Людей необізнаних міг би хапнути інфаркт, якби вони уздріли, як голосує «Свобода». Ні з того, ні з сього шестеро «націоналістів» фракція загалом налічує 8 депутатів), як вони себе гордо люблять називати на мітингах, теж повважали, що захцянку пана Зубика треба задовільнити. Хоча чому «ні з того, ні з сього». Просто треба повірити у те, що кажуть обізнані люди. А вони кажуть, що не так давно Андрій Садовий мав плідну зустріч з фінансовим татком «Свободи» Ігорем Кривецьким, більш відомим, як пан Пупс. Видно щось таки порішали. Бо, як кажуть обізнані люди, саме після цієї зустрічі «Розвиток громади» припинив традиційні штурми мерії, міська рада дружно проголосувала за приватизацію структурою Кривецького «Романтика» - питання, на хвилиночку, тягнулося ще з минулої каденції. В обласній раді «Свобода» не голосує за відставку Параски Дворянин з посади першої заступниці, а потім діє в унісон із «Самопоміччю» по бюджетних питаннях. Врешті, принципові «націоналісти» слідом за партією мера майже цілою фракцією підтримують питання Зубика.  

Але  й тут назбирується лише 30 голосів. Для проходження  питання потрібно ще три, враховуючи, що сам Андрій Іванович не такий дурний, аби самому голосувати і псувати собі карму, сиріч біографію на випадок чого. Не біда! Є ще добрі люди у депутатських лавах. Двоє таких добрих людей знайшлося у фракції «Громадянської позиції» (загалом налічує 7 депутатів). Свої голоси віддали секретар ради Анатолій Забарило та Ірина Сердюк. Але й того замало. Тут зі своєю скромною послугою вискочили ще двійко депутатів із УКРОПу (всього у фракції 5 членів) – Любомир Босаневич і Богдан Гула.

34 голоси є! Зубик торжествує! Садовий полегшено зітхнув! А я як пересічний представник львівської громади щиро сподіваюся, що переліченим особам перед наступними виборами вистачить совісті не репетувати про брак коштів на дитячі садочки, поліклініки чи приміщення для військкоматів. Списуйте інвестиційні внески, які мали би йти на розвиток соціальної сфери, пані і панове. Списуйте…

Дозволю собі нагадати кілька штрихів політичної біографії пана Зубика, до речі, уродженця Львова. У сьогоднішній каденції він представляє групу «Відродження» Хомутинніка. Зате у попередній – був регіоналом з регіоналів і голосував відповідно. І за злощасні Харківські угоди, які, зокрема, дали Москві додаткові кримські козирі, голосував. І за диктаторські закони 16 січня 2014 року, які, зокрема, відкрили шлях до крові на Майдані, голосував. Але ні, не за все голосував пан Зубик. Проголосувати свого часу, у листопаді 2006-го,  за визнання Голодомору Геноцидом українського народу у нього рука не піднялася.