11027931 415772588599781 4667383359846527036 n 1Я чекав, насправді чекав, хто з журналістів обгадить ухвалу сесії ЛМР про списання з "Інтергалбуду" частину в розмірі 1 млн. 591тис. з інвестиційного внеску 4 млн. 213 тис .грн. І дочекався. 

Суть питання: важкі для бюджету 2012-13-14 роки. Бюджет розвитку, в порівнянні з сьогоднішнім днем, у 6 разів!!! менший, казначейство по вказівці КМ блокує усі платежі крім захищених статей (зарплата, комунальні платежі...), проводити роботи капітального характеру надзвичайно важко. Усе фактично в борг.... 

І тут багаторазові звернення театру ім. Леся Курбаса про катастрофічний стан: дах тече, опалення не працює, треба термінові протиаварійні роботи. Усі пам'ятають, як у нас фінансується культура. 

Виникла ідея як врятувати театр: звернутися до забудівельника, який веде будівництво в місті і має нарахований інвестиційний внесок. І не чекати ще пару років, коли він цей внесок заплатить, а попросити, щоби він провів необхідні роботи в театрі невідкладно своїм коштом і силами, а пізніше вартість робіт зарахуються йому. До цієї ідеї були долучені крім департаменту економіки і керівництво театру ім. Леся Курбаса і комісії ЛМР. Так з'явився Інтергалбуд.

Переговори були непростими, але інвестор погодився. Так з'явилася навесні 2014р. ухвали ЛМР "про затвердження договору інвестування" і "надання згоди на виконання монтажно-будівельних робіт" . 
Інвестор свої зобов'язання виконав. Були проведені в театрі і реконструкція, і влаштування дахової котельні. І все це по цінах 2014року!!! Управління контролю і аудиту перевірило кошториси на роботи.

І тепер врешті-решт з третього разу було знято частку інвестиційного внеску. Усе чесно. Це один з небагатьох випадків коли за таку ухвалу не те що не соромно, а навіть гордишся. 

І ось сьогодні вже з'явилися дописи і стаття з закидами: Як же так, регіоналу Зубику Свобода з Садовим списують інвестиційний внесок? А як же журналістські стандарти? Всі інші ухвали по Інтергалбуду, зокрема і по Старому Ринку, де Свобода не голосувала і не голосує? А як же елементарний коментар від депутатів від тої ж Свободи по голосуванню, або акторів і керівництва самого театру? 

Всі, зокрема і журналісти, прекрасно знають ТУ ситуацію з театром: і що не було в 2013-14рр. іншого інвестора, який погодився б на ТУ реконструкцію. Учора Андрій Карбовник у свому виступі озвучив позицію фракції і попросив за цю ухвалу голосувати. 

P.S. А пишу я зараз на цю тему, тому що особисто приймав участь в переговорах з театром ім. Л.Курбаса, інвестором, особисто просив депутатів ТОДІ у 2014р. підтримати ухвалу і особисто звертався до фракції Свободи і інших депутатів ЛМР перед сесією. І це мене особисто зачепило.

 Яромир Самагальсикй, екс-голова бюджетної комісії Львівської міської ради, підприємець