16427601 1488728544472904 3260355050161119862 nДотримання екологічного законодавства - маркер європейськості суспільства.

Часто українські громадські активісти сходять з дистанції після кількамісячної фази активності. Це природно, бо за щось треба жити і напруга втомлює. Це вигідно чиновникам, які вже знають, що люди покричать, а далі город, літо, школа і т.д. Активісти ж думають, я і так чимало зробив. Це - помилка. Якщо вже беретесь за справу - доводьте до логічного завершення.

От і в мене були думки різні, але я прийшла нині на допит у Шевченківський відділ поліції - справа про самоправство Львівспецкомунтрансу. Зокрема, щодо самозахоплення 1 га біля цеху за адресою Шевченка 327г. На цій ділянці вирубано дерева, котлован, знято родючий шар землі, забито сваї.

20 грудня 2016 року відбулась виїзна депутатська комісія, напередодні піднімалось питання виділення землі для потреб цеху. Громадськість двічі організовували мітинги, аргументувала і просила місто не робити це. Не погодили й депутати. Ми приїхали у цех почути, що ж відбувається. Побачили, що там вручну управляють міськими ресурсами в обхід закону. Пояснень "для чого вирубали дерева, забили сваї?" - нема. Це і спонукало викликати екоінспекторів, зафіксувати порушення, а вони передали справу в поліцію. Порушена справа проти Львівспецкомунтрансу ст.КК "самоправство".

А тепер найцікавіше. Справа про "боротьбу з самосівом" може стати прецендентом, бо зізнання Тараса Стефанишина і підтвердження Сергія Бабака щодо робіт на землі біля цеху записані на відео. Чи заплатять штраф чиновники? Чи прийдуть на допити? Чи будемо ставитись з повагою до природніх ресурсів? Чи почнемо ми поважати закон і на рівні чиновників теж?