1 2 05 24 234842Щоб завжди бути в мережі та мати можливість працювати чи навчатися, варто звернути увагу на інтернет-планшет. Планшетний комп’ютер показав себе значно зручнішим, ніж нетбуки (маленькі ноутбуки), при таких само показниках продуктивності. Щоби таблет прослужив довгий час, виконуючи поставлені завдання, слід правильно обирати його. Розглянемо, на що звернути увагу, обираючи інтернет-планшет у Львові для роботи або повсякденних завдань.

Діагональ екрану

Головний чинник, що впливає на зручність роботи та портативність планшету, – це розмір дисплею у дюймах. Зараз поширені такі розміри:

  • 7-8 дюймів. Оптимальні для тих, хто часто подорожує. Непогано показують себе в якості планшета для школяра. Але високу продуктивність від них чекати не варто. Зате ціна завжди доступна.
  • 8-10 дюймів. Підходять у якості домашнього планшета, для роботи та навчання. Їх також можна брати у подорож, оскільки вони більш компактні за ноутбуки. Оптимальні для перегляду відео, спілкування у мессенджерах, роботи з браузером.
  • 11-12 дюймів. Якщо для роботи потрібен зручний мобільний інструмент, зверніть увагу на такі великі планшети. Вони майже повністю реалізують функціонал ноутбука. Великий екран дає можливість роздивитися найдрібніші деталі, що актуально для художників та дизайнерів.

Розмір екрану суттєво впливає на вартість планшета. Це дорогий компонент, тому з його збільшенням зростає ціна гаджета.

Роздільна здатність екрану

Залежно від розміру екрана слід обирати роздільну здатність. Вона не має бути меншою за 1024х600 пікселів (це мінімум для семидюймових планшетів). Але й переплачувати за надмірну роздільну здатність не варто. На маленькому екрані неактуальний параметр 1900х2000 точок, адже суттєвої різниці ви не побачите, а акумулятор буде сідати швидше.

Операційна система

Поціновувачам техніки Apple обирати просто – слід дивитися на планшети з iOS. Айпади стильні, продуктивні, але належать до високої цінової категорії. Стосовно інших ОС:

  • Андроїд – підходить для будь-яких цілей. Підтримує багато корисних додатків, ігор, інтернет-банкінг тощо.
  • Windows – обирають ті, кому потрібно працювати в офісних програмах. Інтерфейс майже повністю копіює звичний для комп’ютерів.

Оперативна пам’ять

Варіюється в межах від 1 до 32 ГБ. Вибір залежить від мети застосування. Для дитячого планшету, який потрібен для перегляду мультиків, достатньо 1-2 ГБ оперативки. Для повсякденних завдань, ігор, роботи з браузером слід обирати моделі з 4-6 ГБ. Більш потужні варіанти підійдуть для робочих цілей.

Ємність батареї

Портативність планшета залежить від того, наскільки він автономний. Щоб протягом робочого або навчального дня ви могли спокійно користуватися гаджетом, об’єм АКБ має бути орієнтовно таким:

  • для 7-дюймових планшетів – від 3200 мА*год;
  • для 8-9-дюймових – від 4000 мА*год;
  • для планшетів з діагоналлю 10 і більше дюймів – понад 7500 мА*год.

Знання основних моментів допоможе вам обрати найкращий та найбільш надійний планшет.