avariia 768x432Напружена ситуація в містах Новий Розділ та Новояворівськ триває ще з літа. З серпня майже 70 тис. осіб (саме таке сукупне населення міст ) залишилось без постачання гарячої води. З приходом осені та холодів, опалювальний сезон також розпочався мало не на два місяці пізніше, ніж передбачалось. Здавалось, проблему вирішено, працівники злагоджено виконують свою роботу, проте 12 січня на Новороздільській ТЕЦ трапилась аварія, що повернула проблеми кінця 2018 року та знову залишила людей без гарячого водопостачання та опалення. Ця позаштатна ситуація зупинила роботу теплоцентралі. Про це повідомляє місцеве видання «Розділля ТБ».

Видання також повідомляє, що внаслідок аварії по місту зафіксовано численні пориви систем опалення. І зі слів самого ПП «Гарант Енерго М» ні працівників, ні коштів для вирішення проблеми підприємство не має. Аби ліквідувати поломку приїхали додатково дві бригади з Миколаєва та Жидачева (КП «Розділжитлосервіс» та ТОВ «Енергія Новий Розділ»). Вони власним коштом усували наслідки аварії, що сталась за керівництва ПП «Гарант Енерго М», якого призначила АРМА, як тимчасового Управителя.

«У міській раді були шоковані побаченим та почутим, тому відразу скерували листа до АРМА, в СБУ, в НАБУ та до ЛОДА з вимогою вжити негайно заходів, щоб перевірити Управителя, як компанію, бо якщо така господарська діяльність триватиме і надалі, то місто, може опинитись на межі техногенної катастрофи», - пише «Розділля ТБ».

25 січня відбулась зустріч міської влади з адміністрацією ТОВ «Енергія Н.Розділ» під час якої працівники підприємства зазначили, що аварія 12 січня може призвести до цілковитого колапсу системи обігріву міста. Тут важливо зазначити, що така ситуація передбачає покарання за ст.191, частина 5, також ст.190, частина 4, та ст..194, частина 1 Кримінального Кодексу України, що тягне за собою обвал Західної енергетичної системи, та підрив енергетичної системи України, доведення стратегічних об’єктів до стану за якого вони не можуть функціонувати.

Також присутні обговорили між собою подання колективного позову до ПП «Гарант Енерго М», за керівництва якого сталась аварія, про відшкодування завданих збитків тим мешканцям чиї оселі потерпіли від підтоплення.

Наразі до 1 лютого департамент ЖКГ Львівської ОДА має прозвітувати про причини аварії, а до 8 лютого завершити інвентаризацію квартир мешканців, які постраждали внаслідок аварії на Новороздільській ТЕЦ.