66082682 2414005661991080 1716472671845220352 nЧому ви вирішили обиратися в народні депутати України, саме по 122 окрузі? Яке ви маєте відношення до Яворівського та Жовківського районів?

На президентських виборах я був довіреною особою Президента України Володимира Зеленського, саме по 122 округу. Окрім того, моя баба з дідом родом з Яворівщини тож через родинні зв’язки, все ж таки причетний до цього району.

Також, вже давно, професійно займаюся екологічною проблематикою. Тому загроза функціонування у Жовківському районі Грибовицького сміттєзвалища, особливо в такому стані яким воно є, - недопустима! Думаю, в статусі депутата Верховної Ради України, разом з людьми і спільними зусиллями нам буде легше ці проблеми вирішити!

Тому, зважаючи на дані обставини, вирішив балотуватися до Верховної Ради України від Яворівського та Жовківського районів і дякую партії «Слуга народу», що підтримала мене в моєму бажанні!

Розкажіть про себе?

Народився 24 листопада 1978 року в селищі Рудно на Львівщині в звичайній українській родині.

Закінчив Національний Університет «Львівська Політехніка», машинобудівний факультет. Працював в приватному бізнесі, здобувши необхідний досвід, розпочав власну підприємницьку діяльність. Зокрема, професійно займаюся утилізацією сміття.

Маю прекрасну дружину Оксану, яка подарувала мені двох неповторних дітей - сина Дмитра та доньку Єлизавету і допомагає мені у всьому!

Захоплююсь історією та географією, коли є можливість – люблю подорожувати. Гордий з того, що товаришую з першим львів’янином, який підкорив найвищу вершину світу – Еверест, Романом Городечним.

Звідки у вас гроші на виборчу кампанію?

По перше, хочу зазначити що ці вибори короткі тож не потребують витрачання значних коштів.

По друге, значну допомогу в організації проведення моєї виборчої кампанії надають мені прихильники партії «Слуга народу» та волонтери. Дякую їм за те що допомагали нам під час президентських виборів та допомагають зараз!

Також хочу висловити вдячність своїм друзям та родині, що завжди мене підтримують, як морально і коли є така потреба – матеріально.

І по третє, за час мого підприємництва я небагато, але трохи заробив необхідних грошей аби забезпечити проведення своєї виборчої кампанії.

Все разом дає мені змогу брати участь у виборах не звертаючись до різних олігархів, щоб потім не відпрацьовувати позичені гроші.

Що ви знаєте про Яворівський район?

Насамперед, що він є другим за територією, після Сокальського, найбільшим районом у Львівській області. Простягається від Республіки Польща до Львова і проживає тут понад 120 000 людей.

Районним центром є Яворів, а найбільшим містом – Новояворівськ. Івано – Франкове або Янів, Шкло, Немирів та Краковець є селищами міського типу, а ще є 31 сільська рада.

Звичайно, знаю про Яворівський полігон, духовний центр Страдч, природний заповідник Розточчя, Яворівський національний природній парк. Також всім відомо, що саме у Яворівському районі розташовано митні пости «Краковець» та «Грушів», дорогу до якого ніяк не вдається зробити!

А якою інформацією володієте щодо Жовківського району?

Коли я чую про цей район то в мене відразу виникають дві асоціації пов’язані з ним. Перша негативна – це сумновідоме Грибовицьке сміттєзвалище, що забрало життя наших хлопців… І яке, далі отруює Великі та Малі Грибовичі, Малехів і Дубляни.

Друга асоціація позитивна, я маю на увазі неповторну Жовкву, краса якої вражає багатьох людей із всього світу! Шкода тільки, що інфраструктура міста бажає бути кращою, а багато пам’ятників архітектури знаходяться в жалюгідному стані і потребують реставрації.

Як і Яворівський, Жовківський район теж простягається від Республіки Польща до міста Львова і тут також працює митний пост - «Рава – Руська».

Мешкає на цій території майже 110 000 людей. Є три міста, районний центр Жовква, що розташований посередині району, Дубляни що біля Львова, і Рава – Руська, яка знаходиться поруч Республіки Польща. Також є селища - Куликів та Магерів. В Магерові створено першу і поки що, єдину в нашому окрузі, об’єднану територіальну громаду. Ну і звичайно, потрібно згадати про 40 сільських рад.

Не тільки на Жовківщині але і в Україні відомо про село Зашків, звідки походить полковник Євген Коновалець. Впевнений, що багато наших людей молилося в Крехівському монастирі та відвідувало знамениті дерев’яні церкви в Жовкві та Потеличах, які внесено до всесвітнього списку ЮНЕСКО. Не забуваймо про Туринку, Добросин, Бишків та інші стародавні села про які чуло багато людей за межами Львівщини.

Коли ви станете депутатом, як конкретно будете допомагати розвитку вищезгаданих районів?

Не хочу нікого критикувати але знаю, що люди не дуже задоволені, скажемо так, лобіюванням інтересів нашого округу у Верховній Раді України та в Кабінеті Міністрів України. Проінформований, що багато зроблено попередньою владою, яка ще і досі займає пости голів та заступників Яворівської та Жовківської райдержадміністрацій.

Проте, вважаю що Яворівський та Жовківський райони, якщо порівняти з іншими районами Львівської області, були «бідними родичами» щодо них. Бо фінансування наших територій формувалося за залишковим принципом. Тобто, нагальних потреб багато, а коштів недостатньо.

Якби не збори з митниці то не знаю чи взагалі б ремонтувалися дороги! Так, не заперечую, що окрім митних надходжень гроші виділялися із місцевих та державного бюджетів. Але їх, критично – мало! Тому якість ремонту цих доріг бажає бути кращою, як і процедура проведення тендерів та її прозорість!

От давайте проаналізуємо, яка фірма майже завжди виграє тендери щодо ремонту доріг в нашому окрузі? Думаю її назву люди добре знають, як і її керівника. Не маю нічого проти! Нехай працює, забезпечує людей роботою та платить податки. Але головне, щоб дане підприємство належним чином ремонтувало наші дороги бо є безліч нарікань, ще раз повторююсь, на погану якість таких ремонтів.

Тому, команда Володимира Зеленського, яку я представляю, хоче провести швидкі та якісні реформи аби протидіяти різним тіньовим схемам. Ми маємо намір сформувати більшість у Верховній Раді України аби ухвалити необхідні закони та сформувати дієвий, рішучий та фаховий уряд. І прошу всіх людей підтримати нас!

Повертаючись до вашого запитання, відповім так – я, як представник владної команди, робитиму все можливе і не можливе, звичайно - в рамках чинного законодавства, аби залучити необхідні кошти та інвестиції для розвитку наших районів.

Буду відстоювати інтереси наших мешканців в будь - яких, державних установах. Обов’язково, відкрию громадські приймальні в Яворові, Жовкві, Новояворівську, Дублянах, Раві – Руські, Шкло, Івано – Франкові, Немирові, Краківці. Кожен буде почутий і кожному старатимусь допомогти!

Як ви ставитесь до створення ОТГ та процесу децентралізації, загалом?

Знаю, що серед багатьох сільських, селищних та міських голів, а також депутатів органів місцевого самоврядування це питання породжує тривалі та гарячі дискусії. Ніяк не вдається дійти згоди. Виникає купа зауважень, заперечень та страхів. Організовано безліч громадських організацій і фондів, які проводять тренінги, конференції та семінари. Возять наших людей до Польщі, щоб ті вивчали їх досвід. І що в підсумку?

А в результаті в двох наших районах сформовано аж одну об’єднану територіальну громаду – Магерівську. Всі щось вичікують, придивляються - як воно буде. Наша прогресивна Львівщина, в цьому питанні, як кажуть в народі, «пасе задніх».

Але процес - «пішов»! Знаю, що люди ініціюють утворення Жовківської та Туринківської ОТГ, задумуються про це в інших громадах. Перефразовуючи вислів провідника ОУН Степана Бандери, що: «Ніщо не зупинить ідеї, час якої настав», знаю - процес децентралізації не зупинити бо інакше, економічно, не виживемо. Допущено багато помилок та всі ми на них вчимося тож впевнений, що все в нас буде добре!

На завершення, щоб ви хотіли сказати своїм виборцям та конкурентам в політичній боротьбі?

Нашим людям хочу побажати не розчаровуватись, не створювати собі кумирів, зберігати здоровий глузд та іронію. Бо все в цьому світі минає, а життя одне. Тож бережіть і любіть себе та рідних ну і звичайно, Україну!

Моїм конкурентам нагадаю, що життя після 21 липня не закінчується. Тож пропоную і після виборів, незважаючи хто переможе, і далі працювати для людей та допомагати вирішувати їх проблеми. Не знаю, як інші, а я буду і далі це робити…