31435805 1011276389030078 8514762468067639296 nНа просторах «львівського» Фейсбуку можна знайти різне. Так, нещодавно в одній спільноті знайшла оголошення про проведення безкоштовної фотосесії. Мене насторожило те, що жодного конкурсу чи кастингу для участі у фотосесії не передбачено. Тобто, для того, щоб взяти участь потрібно було лише написати коротке повідомлення організаторам. На безкоштовний сир у мишоловці у коментарях «клюнуло» чимало львів’янок. «Форпост» вирішив розібратися, з якою метою дівчат кличуть фотографуватися та чому на презентації цього фотопроекту заборонено говорити чи користуватись телефоном.

Яка дівчина не мріяла про спокусливу фотосесію у модній студії з вишуканою зачіскою та макіяжем? Однак, по нинішнім міркам година фотосесії «все включено» коштує від 500 гривень. Натомість організатори фотопроекту «Львів-місто красивих дівчат» запевняли, що усе безкоштовно. Проте, коли я написала їм , що хочу взяти участь – умови дещо змінилися. Тепер, щоб отримати омріяну фотосесію мені необхідно було заповнити анкету з 30 питань, прийти на майже трьох годинну презентацію проекту та… заплатити організаційний внесок у розмірі 100 гривень.

Цікаво, що організаторами цього, дещо незрозумілого проекту, є ГО «Жіночий клуб «Левиці». Керує організацією Богдан Успішний, який позиціонує себе як експерт зі створення стосунків.

Що ж, заповнюю анкету для участі. Серед переліку запитань не побачила звичних – зріст, вага чи те, що зазвичай питають перед фотосесіями. Проте, серед питань – домашня адреса, посилання на сторінках у соцмережах та питання про особисте життя. Список питань більше нагадував анкету у шлюбній, читайте ескорт, агенції. Але цікавість змусила відповісти на усі пункти, оплатити організаційний внесок та чекати деталей проведення презентації. До речі, організаційни внесок потрібно було відправити не на рахунок ГО, а на картку однієї з співзасновників так званої Школи «Левиць» - Христини Скочиліс.

Після підтвердження участі мені надійшла ціла інструкція. Отже, на презентації – суворий дрес-код. «Вишикано-спокусливий образ, як на найважливіше побачення вашого життя», - йшлося у повідомленні. Запізнюватися на презентацію заборонено, з собою необхідно мати блокнот та дві ручки. Вперше бачу такі суворі умови входу на звичайну презентацію. Про проведення ж самої фотосесії організатори не сказали ні слова.

На презентацію прийшла вчасно. Одягнулася скромно, але вишукано, як і просили організатори. Перед входом до готелю, де і мала відбуватися презентація, помічаю кілька дівчат у вечірних сукнях, на високих підборах та з «бойовим» макіяжем. У конференц-залі кількість таких дівчат збільшилась втричі.

Перед початком презентації усіх попередили, що користуватися телефоном суворо заборонено, розмовляти між собою теж. Мовляв, щоб дівчата не відволікались та … не «виносили» цінну інформацію назовні. За порушення правил – змусять присідати, за повторне порушення – виженуть з презентації. На моє здивування і тут організатори не сказали ні слова про фотосеію, деталі чи місце проведення. Натомість протягом наступних двох годин усіх дівчата слухали лекцію експерта зі стосунків Богдана Успішного. Основний месежд лекції – вдало вийти заміж та підкорити чоловіка. За його словами, він має нав’язливу ідею – створити базу з тисячі гарних дівчат та вдало їх видати заміж, бажано за багатія. Це нагадало мені принципи роботи шлюбної, чи то ескорт, агенції. «лектор» довго розповідав про те, як потрібно себе вести, щоб на вас звернув увагу олігарх, бізнесмен чи політик. Каже, що серед його оточення таких омріяних холостяків не бракує і всі вони, мовляв, мріють про таку «левицю».

Під час презентації зрозуміла, що уся суть фото проекту - мати базу фотографій дівчат, яких потім можна «пропонувати» клієнтам. Тим паче, усі необхідні деталі біографії та контакти організатори мають з анкети учасниці.

Після презентації кожна учасниця мусила залишити відгук про захід. Тобто похвалити лекцію, щоб зацікавити інших дівчат. Я ж, турбуючись про свою безпеку, «рекламувати» приховану базу під ескорт агенцію відмовилась. Тому більше організатори зі мною не зв’язувались, жодних запрошень на фотосесію не надсилали. Думаєте, передумали робити з львів’янок «левиць»? Аж ніяк! Майже щодня у стрічці новин у Фейсбуці бачу нові оголошення про «проведення безкоштовних фотосесій». І дівчата «клюють» на цей безкоштовний сир у мишоловці.