temperature changing nail polish featured imageНа Львівщині на грип та ГРВІ захворіли майже 9 500 людей. Тобто на 1500 осіб більше, ніж минулого тижня. 

"На території Львівської області не перевищений епідеміологічний поріг захворюваності на грип", - зазначив керівник обласного департаменту здоров’я Андрій Васько. Він також додав, що на деяких територіях органи місцевого самоврядування прийняли рішення про карантинні заходи через грип та ГРВІ. Загалом у Львівській області на карантин вже закрили 73 школи.

До слова, у сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції значно зростає ризик заразитися. Тож як вберегтись від цього захворювання ми запитали в лікарів.

Сімейна лікарка Ольга Дробна-Сас запевняє: найкращий спосіб вберегтись від грипу – це вакцинація.

Проводити щеплення можна упродовж всього сезону цього захворювання. Саме вакцинація захистить від грипу і не дасть Вам захворіти. Також щоб захиститись від сезонних інфекцій лікарі, крім вакцинації, радять дотримуватися й таких порад:

Часто мийте руки

Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі. 

Провітрюйте приміщення

Свіже повітря зміцнює імунітет. Тож варто часто провірювати приміщення, аби в ньому не накопичувались мікроби.

Робіть вологе прибирання

Дезенфікуйте поверхні, робіть вологе прибирання. Це також допоможе не накопичувати мікроби, особливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.

Уникайте контакту з хворими та великих скупчень людей

Такі прості правила допоможуть зберегти здоров'я, адже грип швидко передається, а перебування хворого в людних місцях сприяє поширенню інфекції.

Якщо Ви все таки захворіли, лікарі радять в першу чергу звернутися до сімейного лікаря. Також наагайтеся уникати контакту з іншими людьми щоб не заразити їх. Провітрюйте приміщення, дотримуйтесь постільного режиму. Не забувайте приймати засоби, які призначив Вам лікар, а ще вживайте достатню кількість рідини.