1 2782973819271927192Чесно, навіть не думала цю гидоту перепощувати чи поширювати. Проте, у цьому медіа-скандалі настільки зміщені акценти і так багато людей з професійного середовища втягнулися в обговорення цієї інформаційної гнилі, що варто професіоналам подумати над такими аспектами цього скандалу:

1. Чи головне в цій історії відповіді Іво Бобула?

2. Для чого людину, та ще й співака, цього покоління запитувати про сучасні гендерні стосунки? Чи передбачуваною є реакція на такі запитання?

3. Чи застосувала блогерка (бо це не журналістка однозначно) "гостру палку, аби розлютити ведмедя" настільки, що він втратив контроль?

4. Чи була очевидною радість блогерки від того, як розвивалися події?

5. На що схоже інтерв'ю блогерки з Іриною Фаріон, де понад 12 хвилин, виводячи гостю з рівноваги, блогерка нав'язливо повертала Фаріон до обговорення питань одностатевих стосунків, проповідуючи ЛГБТ-наративи і навіть аргументуючи паралелі несприйняття із мораллю путінізма?

6. Чи має блогер нав'язувати свою думку, бачення, життєві принципи тим, кого він запрошує до себе в програму? А ще із урахуванням того, що це вже знані люди, котрі відбулися. Якими б вони не були (не є фанатом ані Бобула, ані Фаріон - дуже не фанат обидвох, але тут я їм просто співчувала).

7. Чи виправданим є штучно створений скандал маловідомої особи із відомими людьми для поширення своїх власних бачень?

8. Чи хотіли б ви стати гостем такої студії, де вас однозначно і нав'язливо провокуватимуть на скандал?

9. Формат розмови з гостем в студії передбачає нейтральне і неупереджене відношення до того, кого запрошують?

10. Пропаганда гендерних і ЛГБТ-ідей із використанням відомих осіб виправданий метод? Чи спосіб відпрацьовування грантових грошей?

Тобто, Бобул залишиться Бобулом, Фаріон - Фаріон, а цей скандал аж ніяк не допоможе дівчинці стати відомою.

Хтось з аналітиків висловив дуже мудру думку: росія зруйнувала мораль. В Україні, так виглядає, теж. Суть не в блогерці, а в тих, хто не розуміє, що вона робить. Особливо професіонали дивують.

Є поняття етичних норм в професії. У мене є кодекси морально-етичних норм ЗМІ десь 60 чи 80 країн світу. Можу поділитися, щоб ви освіжили пам'ять. Але казала б просто загуглити хоч один.

Чому важлива етичність медіа?! Бо вона є стандартом меж для суспільства. Меж допустимого. Якщо не так - то ми мало чим вирізнятимемося від росії - плекатимемо стадо дибілів замість народу.

Перепрошую, цей бруд просто дістав!

Джерело