1 17822846218746287467Про два храми московського патріархату у Львові знають усі.

Формально головний Святогеоргіївський собор, як і церкву на Сихові, періодично пікетують активісти. Натомість якось практично без уваги залишається третє і, можливо, найголовніше на сьогодні львівське осердя московського сатанізму. Йдеться про Святотроїцький храм по вулиці Антоновича, 100, на території колишнього "Кінескопу". До речі, 11 квітня там мав би бути празник - 19 років першого богослужіння у новозведеному храмі. Однак попри юний вік церква швидко стала вельми впливовою у певних колах.

Подейкують, що після того, як по сусідству з церквою на Короленка (тепер - вулиця пам'яті Хаммера) замість так званого руского общєства з'явився Будинок Воїна, а увага громадськості до головного храму московитів стала надто активною, попи і їх вірні де-факто і без оголошення перенесли свій центр саме на Антоновича. Подалі від зайвих очей, на які не надто б хотіли потрапляти деякі впливові прихожани МП.

Поява у Львові третього московського храму доволі цікава. 1994 року зведення нової церкви благословив архімандрит Псковсько-Печерської обителі Іоанн (Крєстьянкін). Це один з найуважаєміших попів сучасної росії, до якого на благословення у 2010 році приїздив особисто путін.

1 7462176248762876124

Опікувався будівництвом сам тодішній архимандрит Почаївської лаври Димитрій (Шевкеник). Погодьтеся, якось надто багато впливових осіб було залучено до процесу зведення банальної чергової церковці.

Зрештою, і будувалася вона якось "кучеряво". Парафія, яка офіційно була зареєстрована у приватному помешканні на Снопківській, орендувала закинуте приміщення на "Кінескопі" у приватної підприємиці Інги Дунаєвої. У 2015 році, на другий рік війни, Львівська міськрада дала дозвіл на оренду землі терміном на 10 років. І у 2019 році, на п'ятому році війни, храм почали суттєво розбудовувати, не маючи відповідних документів (на головному фото видно, як попи сумлінно контролювали хід робіт). Робота кипіла. Десять дзвонів везли із самої матушки расєї, конкретно - з Ярославля.

Кажуть, до фінансування активно долучився один з найбагатших львів'ян, господар Львівського хімічного заводу та ще багатьох підприємств хімічної галузі Анатолій Бобришов. У вільний від бізнесу час, цей гаспадін активно займався політичною та громадською роботою. Зокрема, був помічником нардепа від Компартії Голуба та очолив так званий Конгрес російських общин західних областей України. До речі, за свої "заслуги" перед Львовом у 2018 році отримав подяку від мера Садового.

Сьогодні, знаходячись у тіні, церква на Антоновича, на думку мудрих людей, може виконувати функцію головного осередку руского міра у Львові. Сюди приходить правити головний львівський батюшка Філарет, сюди знають дорогу впливові люди із "колишніх і нинішніх". А на сайті храму висять привітання патріарху Кірілу Гундяєву та його цитати (фото з сайту).

1 788382492741982847

Джерело